အေနာက္တိုင္းစာ salad နဲ႕ပဲ တြဲစားစား ၊ ျမန္မာစာ အျဖစ္
အခ်ဥ္သုပ္ကဲ့သို႕ သနပ္အျဖစ္သံုးေဆာင္လွ်င္လဲ အဆင္ေျပသည့္ သၾကားမုန္လာ
(BeetRoot) သနပ္ပါ။ ျပဳလုပ္ရသည္မွာလဲ လြယ္ကူ၍ တာရွည္ထားလဲ ခံသည့္
သၾကားမုန္လာသနပ္ေလးပါရွင္။
ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ BeetRoot ေခၚ သၾကားမုန္လာ (၆) လံုး
၂။ၾကက္သြန္နီ (၆) လံုး
၃။ သၾကား (၂) ခြက္
၄။ ဆလကာရည္ (၂) ခြက္
၅။ ေရ (၂) ခြက္
၆။ ဆား သင့္တင့္ယံုမွ်
ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္
၁။ ပထမဦးစြာ သၾကားမုန္လာကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ နူးလာသည္အထိျပဳတ္ေပးထားပါ။
တည္ထားေသာ သၾကားမုန္လာဥ နူး/မနူး သိလိုလွ်င္ တူျဖစ္ေသာ္လည္းေကာင္း၊
ခက္ရင္းျဖစ္ေသာ္လည္းေကာင္း ထိုးၾကည့္ပါ။ နူးလာလွ်င္ မီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ရွာကာ
ေရေအးေအးျဖစ္ ေဆး၍ ေအးလာလွ်င္ အခြံႏႊာက အကြင္းလိုက္ လွီးကာ
အသင့္ျပင္ထားေပးပါ။
၂။
သၾကားမုန္လာ ျပဳတ္ေနေသာ ခ်ိန္တြင္ ၾကက္သြန္နီဥမ်ားကို အခြံႏႊာ၍
အကြင္းလိုက္လွီးထားကာ ဇလံုထဲတြင္ ထည့္ထားျပီး ဆူေနေသာေရေႏြးေလာင္းထည့္ကာ
(၁၅)မိနစ္ခန္႕ ေရေႏြးစိမ္ထားေပးပါ။ ထို႕ေနာက္ ေရမ်ား သြန္ကာ
ေရစစ္ထားလိုက္ပါ။ ၾကာၾကာထားလွ်င္ ၾကက္သြန္မ်ား နူးကာေပ်ာ့သြားမည္
ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ အခ်ိန္မလြန္ေစရန္သတိထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္စိမ္းနံ႕ ေပ်ာက္ကာ
မက်က္တက်က္ ၾကြပ္ေနေသာ ၾကက္သြန္အျဖစ္သာ ထားေပးပါ။
၃။ ေရ (၂)ခြက္၊ ဆလကာရည္ (၂) ခြက္၊ သၾကား (၂) ခြက္ ႏွင့္ ဆားသင့္တင့္ယံုတို႕ကို ေရာစပ္ကာ မီးဖိုေပၚတင္၍ ဆူေအာင္တည္ေပးလိုက္ပါ။
၄။ ထို႕ေနာက္ သၾကာမုန္လာ၊ၾကက္သြန္၊ အသင့္က်ိဳထားေသာ အရည္တို႕ကို ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ အတူတကြ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။
ထို
သၾကားမုန္လာသနပ္မ်ားေအးလာလွ်င္ ပုလင္းထဲထည့္ကာ အဖံုးလံုလံု ေလလံုလံုျဖစ္
ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္းထားလွ်င္ လအေတာ္ၾကာသည္အထိ သိမ္းထားနိုင္ပါသည္။
မိမိစားလိုသည့္ အခ်ိန္တြင္ ထုတ္၍စားနုိင္ပါသည္။ ေရခဲေသတၱာထဲ
ၾကာရွည္သိမ္းမည္ဆိုလွ်င္ အရည္မ်ားျမဳပ္သည္အထိထားေပးရပါမည္။ အေရမျမဳပ္လွ်င္
အေပၚပိုင္း မိႈတက္၍ ပ်က္တတ္ပါသည္။ အရည္မေလာက္လွ်င္ အခ်ိဳအစားညီညီ ထပ္၍
က်ိဳကာထည့္နိုင္ပါသည္။
Thursday, 21 November 2013
သၾကားမုန္လာသနပ္
Thursday, November 21, 2013
No comments
0 comments:
Post a Comment
စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္