Followers

Saturday 16 November 2013

ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစာသိပ္

မိုးေလးေအးေအးရွိတာနဲ႕ လူကခပ္ပ်င္းပ်င္းတီဗီေလးေရွ႕ ေကြးေကြးေလးထိုင္ရင္း ထံုစံအတိုင္း စိတ္ထဲမွာ ဘာလုပ္စားရင္ေကာင္းမွာလဲ ေတြးၾကည့္ေနမိတာေပါ့။ စားရင္းေသာက္ရင္း ဝိတ္ေတြကလဲ ပိုပိုျပီး တက္လာျပီးဆိုေတာ့ ဝိတ္လဲမတက္နိုင္ က်န္းမာေရးႏွင့္လဲ ညီညႊတ္နိုင္မည့္ ေပါ့ေပါ့ပါးပါးေလးတစ္ခုခု လုပ္စားမယ္လို႕ စိတ္ကူးမိလိုက္ေတာ့ ေက်ာင္းတက္စဥ္ကာလေတြတုန္းက သူငယ္ခ်င္းေတြနွင့္အတူ မက္မက္ေမာေမာစားျဖစ္ခဲ့ၾကသည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစာသိပ္ေလးလုပ္စားမယ္လို႕ စိတ္ကူးရလာခဲ့ပါသည္။



ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးႏွင့္ သိပ္ကိုလိုက္ဖက္သည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစာသိပ္ေလးပါ။ တီဗီၾကည့္ရင္းစားစား ၊ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႕ စကားေျပာရင္းစားစား အခ်ိန္မေရြးစားေသာက္နိုင္သည့္ အပ်င္းေျပ ၊ အစာေျပ ရသာစံု အစာသိပ္ေလးပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီး အစာသိပ္လုပ္စားရန္ အသင့္ေတာ္ဆံုးခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာ အႏွစ္အသားမ်ားသည့္ ေမျမိဳ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးေခၚသည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးရွည္ရွည္အမ်ိဳးအစားျဖစ္ပါသည္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအလံုးၾကီးမ်ိဳးမွာ အနည္းငယ္အခ်ဥ္စူးကာ အရည္ရႊမ္းေသာေၾကာင့္ အစာသိပ္လုပ္ျပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထဲမွ အရည္စိမ့္ထြက္လာမႈမ်ားတာေၾကာင့္ သိပ္ျပီးအဆင္မေျပပါ။ ေျပာသာေျပာေနရတာ ေမေနသည့္ အရပ္မွာ ထိုေမျမိဳ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ိဳးမရွိ၍ ဆင္ဆင္တူသည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုသာ အသံုးျပဳထားရပါသည္။ ေမျမိဳ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးထက္ အလံုးေသးေနပါသည္။

ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား


၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
၂။ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕
၃။ ဆီ ၊ ရသာမႈန္႕ ၊ ဆား (သို႕) ငံျပာရည္တို႕ႏွင့္ ႏွပ္ထားျပီးေသာ လက္ဖက္အဆိမ့္
၄။ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ အၾကြပ္ေၾကာ္
၅။ ႏွမ္း

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရစင္စင္ေဆးကာ အစာသိပ္မည့္ ပံုစံအတိုင္း ဓားျဖစ္ ခြဲျခမ္း၍ အရင္းနားထိ  ေလးျခမ္းစိပ္လိုက္ပါ။
၂။ ထို႕ေနာက္ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ထည့္ ၊ လက္ဖက္ထည့္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ႏွမ္း စသည္တို႕ကို အစာသြပ္ထည့္လိုက္လွ်င္ စားသံုးရန္အသင့္ျဖစ္ပါျပီ။
 လြယ္ကူလြန္းလို႕ ခက္ေနမလားမသိဘူးေနာ္။ ဟိ ဟိ

ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစာသိပ္ကို ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ဆလပ္ရြက္ အစရွိသည္ျဖစ္ တြဲဖက္၍ စားသံုးနိုင္ပါသည္။

ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးကေတာ့ မပါမျပီး ေရွ႕သြားေနာက္လိုက္ညီသည့္ စံုတြဲေပါ့။

အသင့္စားသံုးနိုင္ျပီးျဖစ္သည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစာသိပ္

0 comments:

Post a Comment

စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္