မုန္လာဥ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္စားျဖစ္လို႕
မိတ္ေဆြေတြလဲ အတူစားရေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေတြဆိုေတာ့ ျမန္မာ့ရိုးရာ မိရိုးဖလာဟင္းေတြပဲျဖစ္ကာ
အေတာ္မ်ားမ်ားက ခ်က္ျပဳတ္တတ္ၾကပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ မုန္လာဥခ်ဥ္ရည္
ခ်က္နည္းကိုေရးဖို႔အစီအစဥ္မရွိေသာေၾကာင့္ ပံုေတြေတာ့
မရိုက္ထားျဖစ္ခဲ့ပါဘူး။ ခ်က္ထားျပီးသား ပန္ကန္ကိုပဲ facebook ေပၚတင္ရင္း
အိမ္ႏွင့္ေဝးကာ အေမ့လက္ရာကို လြမ္းေနၾကသည့္ ျပည္ပေရာက္
ေမာင္ငယ္၊ညီမငယ္မ်ားက ထိုဟင္းခ်က္နည္းေရးေပးဖို႕ ေတာင္းဆိုလာတာေၾကာင့္
ခ်က္နည္းကို ေရးေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ မုန္လာဥၾကီး (၂)လံုးခန္႕
၂။ ပုဇြန္ (၁၀)သား
၃။ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း (အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ပိုထည့္နိုင္ပါသည္)
၄။ နႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္
၅။ ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္းခန္႕
၆။ဆားအနည္းငယ္
၈။မန္းက်ည္းသီးမွည့္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္းခန္႕
၉။ ဟင္းေမႊးမဆလာ အနည္းငယ္
၁၀။ ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး (၁) ဥ
၁၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၃)မႊာ
ရသာမႈန္႕ /အခ်ိဳမႈန္႔ စားသံုးမည္ဆိုလွ်င္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္အနည္းငယ္ ထည့္နိုင္ပါသည္။
ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ပုဇြန္ကို ဦးေခါင္းခြံႏႊာ ၊အညစ္အေၾကးထုတ္ ေရစင္စင္ေဆးျပီး အသင့္ျပင္ဆင္ထားပါ။
၂။ မုန္လာဥကို အခြံႏႊာ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ ပံုစံအေနအထား လွီးျဖတ္ထားလိုက္ပါ။
၃။ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီတို႕ကို
ငရုတ္သီးမႈန္႕ ၊နႏြင္းမႈန္႕တို႕ႏွင့္ေရာေထာင္း။ ငရုတ္ဆံုေထာင္းရန္
အဆင္မေျပသူမ်ား ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီတို႕ကို ခပ္ေသးေသးအရြယ္အစား လွီးကာ
ထိုတိုင္းထည့္နိုင္ပါသည္။
၄။
မိမိခ်က္မည့္အိုးထဲတြင္
မုန္လာဥ၊ပုဇြန္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ငရုတ္သီမႈန္႕၊ဆီ၊ဆား၊ရသာမႈန္႕ စသည္တို႕ကို
အတူထည့္ႏွယ္ကာ ေရစပ္စပ္ေလးထည့္၍ အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ျပီး မီးဖိုေပၚတြင္
တည္ထားလိုက္ပါ။
၅။ ထိုအခ်ိန္တြင္ မန္က်ည္းသီးမွည့္ကိုေရျဖစ္ ေဖ်ာ္ထားျပီးအသင့္ျပင္ထားလိုက္ပါ။
၆။ ဟင္းအိုးဆူလာ၍ မုန္လာဥမ်ားနူးေလာက္ခ်ိန္တြင္ မန္က်ည္းသီးမွည့္ေဖ်ာ္ရည္ထည့္ျပီး ဆူေအာင္ျပန္တည္ ထားလိုက္ပါ။
၇။ ထို႕ေနာက္ ရသာ အေပါ့အငန္ျမည္း၍ အေနေတာ္ေလးျဖစ္လာလွ်င္ ဟင္းေမႊးမဆလာအုပ္က ဟင္းအိုးကို မီးဖိုေပၚမွာ ဖယ္ရွာေပးနိုင္ပါျပီရွင္..။
အခ်ိန္ကုန္သက္သာ၊ လူသက္သာျပီး ရသာေကာင္းမြန္သည့္ မုန္လာဥႏွင့္ ပုဇြန္ခ်ည္ရည္ဟင္းတစ္ခြက္ကို အသင့္သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။
.... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္
0 comments:
Post a Comment
စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္