Followers

Thursday 28 November 2013

ျပည္ၾကီးငါး အၾကြပ္ေၾကာ္

ဒီေန႕ေတာ့ ျပည္ၾကီးငါးကို အၾကြပ္ေၾကာ္ ေၾကာ္စားၾကမယ္ေနာ္။



လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ျပည္ၾကီးငါး
၂။ဂ်ံဳမႈန္႕ ပန္ကန္လံုးတစ္လံုးခန္႕
၃။ဆားအနည္းငယ္
၄။ တရုတ္စမႈံမ်ိဳးငါးပါးအမႈန္႕
 (သို႕) သစ္ဂ်ပိုး၊ကရေဝးရြက္အမႈန္႕  - ေကာ္ဖီဇြန္း တစ္ဇြန္း

၅။ၾကက္ဥ (၂) လံုး
၆။ အေၾကာ္ေၾကာ္ရန္ဆီ

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္

၁။ ပထမဦးဆံုး ျပည္ၾကီၤးငါးမ်ားကို ေရေဆးသုတ္သင္ျပီး အကြင္းလိုက္ျဖစ္ေအာင္လွီးထားေပးရပါမည္။ သို႕မဟုတ္ပါက အသင့္လွီးထားျပီးသားကို စူပါမားကက္မ်ားတြင္ ဝယ္ယူနိုင္ပါသည္။
၂။ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကို နာနာေခါက္၍ လွီးထားျပီးေသာ ျပည္ၾကီးငါးမ်ားကို ၾကက္ဥထဲ ႏွစ္၍ စိမ္ေပးလိုက္ပါ။

၃။ ထို႕ေနာက္ အတူေရာေႏွာကာ အသင့္ျပင္ထားသည့္ ဂ်ံဳမႈန္႕၊ဆား၊တရုတ္စမုံမ်ိဳးငါးပါး(သို႕) သစ္ဂ်ပိုးႏွင့္ကရေဝးရြက္မႈန္႕ တို႕တြင္ ျပည္ၾကီးငါးမ်ားကို တစ္ကြင္းခ်င္း လိွမ့္ေပးရပါမည္။

၄။ ထို႕ေနာက္ မီးဖိုေပၚတြင္ အသင့္တည္ထားေသာ ဆီအိုးထဲတြင္ ထည့္၍ ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။


အေၾကာ္မ်ားၾကြပ္လွ်င္ေတာ့ ဆီအိုးထဲမွ ဆယ္ယူျပီး ဆီစစ္ကာအသင့္စားသံုးနိင္ပါျပီ။ ဆီေတြ မၾကိဳက္လို႕ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး တစ္သွ်ဴးစကၠဴေလးႏွင့္ ေအာက္ကခံကာ အေၾကာ္ထဲမွဆီကို စစ္ယူထားလိုက္တယ္ေနာ္။
အခ်ဥ္ရည္နွင့္ တို႕စားလိုလွ်င္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္အခ်ဥ္ရည္ကို စပ္ယူနိုင္ပါသည္။




.... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ 
ေမသဇင္



0 comments:

Post a Comment

စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္