Followers

Thursday 6 September 2012

ထိုင္းစတိုင္ ကၽြဲေကာသီးသုတ္စားမယ္

ကၽြဲေကာသီးေတြေပါတဲ့ ယခုလိုမိုးရာသီမွာ အေျပာင္းအလဲေလးျဖစ္ေအာင္ ယိုးဒယားစတိုင္ ကၽြဲေကာသီးသုတ္ေလး သုတ္စားၾကရေအာင္။
မိုးရာသီရဲ႕ ခ်မ္းစိမ့္စိမ့္ေန႕ေတြမွာ ကၽြဲေကာသီးသုတ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးသုတ္စားၾကတာေပါ့။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ကၽြဲေကာသီးၾကီတစ္လံုး
၂။ပုဇြန္ (၆ ေကာင္ခန္႕)
၃။ ၾကက္သြန္ဥနီအေသး (၄ ဥခန္႕)
၄။ၾကက္သြန္ဥျဖဴ (၃ မႊာ)
၅။ေျမပဲေလွာ္ (စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း)
၆။နံနံပင္ (၂ ပင္ခန္႕)
၇။ပူဆီနံ (အနည္းငယ္ ..မထည့္လဲရ)
၈။ငရုတ္သီစိမ္း (၅ေထာင့္ခန္႔) အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ား ပိုထည့္နိုင္ပါသည္။
၉။ငံျပာရည္ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)
၁၀။ ထန္းလွ်က္ခဲ (၂ ခဲ)
၁၁။သံပရာရည္ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)
၁၂။ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)


ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္
--ကၽြဲေကာသီးကို အခြံမ်ားႏႊာ၍ ႏႊင္လိုက္ပါ။
--ဆီ (၂)ဇြန္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေၾကာ္ျပီး ေဘးသို႕ဖယ္ထား။ ထိုအိုးထဲတြင္ပင္ ပုဇြန္ကို ထည့္၍ က်က္ေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ။
--အသုတ္နယ္၍ေကာင္းမည့္ ဇလံုၾကီးထဲ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ၾကသည့္ ကၽြဲေကာသီး၊ေထာင္းျပီးသားေျမပဲ၊ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ ၊ပူဆီနံ၊နံနံရြက္မ်ားအားလံုးထည့္၍ ငံျပာရည္၊ထန္းလွ်က္ခဲ၊သံပုရာရည္ကိုပါ ထည့္၍ သမေအာင္ နယ္ျပီးလွ်င္ အသင့္စားသံုးရန္ ကၽြဲေကာသီးသုတ္ေလး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။


ေမကေတာ့ ကၽြဲေကာသီးသုတ္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးမွာ ေထာပတ္သီး အီအီစိမ့္စိမ့္ေလး ထည့္စားရတာကိုၾကိဳက္လို႕ ေထာပတ္သီးေလး ထည့္စားတယ္။






..... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္

0 comments:

Post a Comment

စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္