ဒန္႔ဒလြန္သီးေတြ ေပါတဲ့ ရာသီမွာ ဒီေန႕ေတာ့
ဒန္႔ဒလြန္သီးနဲ႕ ငါးေျခာက္ဟင္းခ်က္ဖို႕ စိတ္ကူးေလးရလာတယ္။ ငယ္ငယ္ေလးထဲကေန
စားခဲ့ဖူးၾကသည့္ အေမ့လက္ရာ ျမန္မာဟင္းလဲ ျဖစ္တာရယ္ ၊လြယ္ကူတဲ့ ဟင္းလဲ
ျဖစ္တာေၾကာင့္ ခ်က္ျပဳတ္နည္းကို အခ်ိဳးအစားအတိအက်နဲ႕ မေရးေတာ့ဘူးေနာ္။
ခ်ဥ္၊ငန္၊စပ္၊ေပါ့၊စသည့္ရသာတို႕ကို မိမိအလိုက်အတိုင္း
ထည့္ဝင္နိုင္ပါသည္ရွင္။
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဒန္႔ဒလြန္သီး
၂။ ငါးေျခာက္
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ /နီ
၅။ ဆီ အနည္းငယ္
၆။ အေရာင္တင္မႈန္႕(ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕)
၇။ နံႏြင္းမႈန္႕(အနည္းငယ္)
၈။ နံနံပင္
၉။ ငရုတ္သီးစိမ္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ထို႕ေနာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ နံႏြင္းမႈန္႕တို႕ကို အတူေရာေထာင္းကာ အသင့္ျပင္ထားလိုက္ပါ။
၂။
ထို႕ေနာက္ ဒန္႕ဒလြန္သီးမ်ားကို အခြံသင္၊ မိမိအလိုရွိသည့္ အရွည္မွ်
ပိုင္းျဖတ္ျပီး သန္႕စင္ေအာင္ေရေဆးေၾကာလိုက္ကာ ဟင္းခ်က္မည့္အိုးထဲ
ထည့္လိုက္ပါ။ ငါးေျခာက္ပိုင္းမ်ားကိုလည္း ေရေဆးကာထည့္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကိုပါ စိပ္ကာ ထည့္လိုက္ပါ။ အသင့္ေထာင္းထားျပီးေသာ
ငရုတ္သီးေထာင္းကိုပါ အတူျပင္ဆင္ထားလိုက္ပါ။
၃။
ထို႕ေနာက္ ဆီ၊ဆား၊ရသာမႈန္႕တို႕ကို အတူထည့္ကာ ႏွံစပ္ေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။
ငါးေျခာက္မွာ ဆားပါေသာေၾကာင့္ ဆားကို ေလွ်ာ့ထည့္ထားပါ။ အေပါ့အငန္
ျမည္းျပီးမွ မိမိလိုအပ္လွ်င္ ထပ္၍ထည့္နိုင္သည္။ ေရစပ္စပ္ေလး ထည့္ကာ
ခ်က္နိုင္ပါျပီရွင္။
၄။ ဟင္းအိုးဆူလာ၍ ဒန္႕ဒလြန္သီးနူးလာလွ်င္ နံနံပင္ႏွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလး အုပ္ကာ မီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ရွားနိုင္ပါျပီရွင္။
ကဲ ဒန္႕ဒလြန္သီးနဲ႕ ငါးေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္
0 comments:
Post a Comment
စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္