Followers

Monday 23 September 2013

ကိုရီးယားပဲေခါက္ဆြဲ (Jajangmyeon)

ကုိရီးယားဇာတ္လမ္းတြဲေတြၾကည့္ရင္ ပဲေခါက္ဆြဲေတြ ပလုတ္ပေလာင္း စားေနတာေတြ ျမင္ေနရတတ္တယ္။ သူတို႕စားေနတာေတြၾကည့္ျပီး ဇာတ္လမ္းတြဲၾကည့္ေနသူေတြကပါ ပါးစပ္တျပင္ျပင္ ျဖစ္လာပါေလေရာ။ ေမ့လို ေခါက္ဆြဲၾကိဳက္သူအဖို႕ေတာ့ ေျပာစရာမရွိ.. သြားရည္ေလးေတာင္ က်ခ်င္ခ်င္ေပါ့။ အဲ့ေတာ့ သူတို႕စားသလုိ ေမလဲ စားခ်င္တဲ့ အခ်ိန္ စားရေအာင္ ပဲေခါက္ဆြဲေလးခ်က္ဖို႕ ျပင္ဆင္ပါေတာ့တယ္။
မိတ္ေဆြမ်ားလဲ ေမနဲ႕ အတူတူခ်က္ရေအာင္လုိ႕ ပဲေခါင္ဆြဲခ်က္နည္းေလးကို ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။


(၁) ခြက္ဟု သံုးထားသည့္ ေနရာတြင္ ဟင္းခ်ိဳေသာက္ ပန္ကန္လံုး တစ္လံုး စသည္ျဖစ္ တိုင္းတာ၍ ရပါသည္။ မိမိ၏ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား အခ်ိဳးအစားညီရန္သာ ျဖစ္သည္။ ပံုတြင္ျပထားသည့္အတိုင္း အတံုးေလးမ်ား တံုးထားျပး ခ်ိန္တြယ္ရပါမည္။

ပဲေခါက္ဆြဲခ်က္ရန္ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား


၁။ ဝက္သား (သုိ႕) ၾကက္သား  (၁၅) က်ပ္သားခန္႕
bacon (ဆားနယ္ထားေသာ ဝက္သား)ကုိ လဲ ထည့္သံုးနိုင္ပါသည္

၂။ အာလူး (၁) ခြက္

၃။ မုန္လာဥ (၁) ခြက္

၄။ ၾကက္သြန္နီ (၁) ခြက္

၅။ ဗူးသီး (သို႕) ဗူးသခြား (သို႕)ေက်ာက္ ဖယံုသီး (မိမိႏွစ္သက္ရာတစ္မ်ိဳး)  (၁)ခြက္

၆။ ပဲအမဲႏွင့္ ျပဳလုပ္ထားေသာ ပဲပုတ္ ( ကိုးရီးယားစာမ်ားေရာင္းခ်ေသာ ေကာင္တာမ်ားတြင္ ဝယ္ယူနိုင္ပါသည္ ) ခြက္၏ (၃ ခ်ိဳး ၁ ခ်ိဳး)

၇။ အာလူးမႈန္႕ (သို႕) ေကာ္မႈန္႕ (ေခၚ) ယိုးဒယားမယ္ အေၾကာ္မႈန္႕  စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း

၈။ သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း (၁)ဇြန္း

၉။ ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း

၁၀။ ေခါက္ဆြဲ

ခ်က္ျပဳတ္ပံု အဆင့္ဆင့္

၁။ အသားကို ေသးငယ္ေသာ အစိတ္အပိုင္းအျဖစ္ လွီးထားေပးပါ။

၂။ အိုးထဲတြင္ ဆီ (၂) ဇြန္း ထည့္ကာ အသားကို ေၾကာ္ ေပးရပါမည္။ ဝက္သားကိုသံုးလွ်င္ အဆီထြက္ကုန္သည္အထိ ေၾကာ္ထားေပးရပါမည္။


၃။ ထို႕ေနာက္ ဝက္သားကို တစ္ျခမ္းထားကာ ၾကက္သြန္ကို ထည့္၍ ေၾကာ္ရပါမည္။


၄။ ၾကက္သြန္ကို (၂) မိနစ္ခန္႕ ေၾကာ္ေပးျပီး ပဲႏွစ္ကို ထည့္ကာေၾကာ္လိုက္ပါ။

၅။ ပဲႏွစ္မ်ား သင္းပ်ံ႕သည့္ရနံ႕ ရလာလွ်င္ အသင့္လွီးထားေသာ အာလူး၊ဗူးသီး၊မုန္လာဥတို႕ကို ထည့္ကာ ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။


၆။ ထို႕ေနာက္ ေရ (၂) ခြက္မွ် ေလာင္းထည့္ကာ အဖံုအုပ္၍ ခ်က္ထားေပးလိုက္ပါ။

၇။ အာလူး၊ဗူးသီး၊မုန္လာဥတုိ႕ နူးအိလာလွ်င္ အရည္မ်ား ပစ္လာေစရန္ အသင့္ျပင္ဆင္ထားေသာ ေကာ္မႈန္႕နွင့္သၾကားတစ္ဇြန္းတို႕ကို ေရထည့္ေဖ်ာ္၍ ဟင္းအိုးထဲသို႕ ျဖည္းျဖည္းျခင္း ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။
 ဟင္းအိုးဆူလာလွ်င္ စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ပါျပီ။

၈။ အသင့္ျပင္ဆင္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲေပၚတြင္ မိမိခ်က္ထားေသာ ဟင္းႏွစ္မ်ားကို ရႊဲရႊဲေလးဆမ္းေပးယံုျဖစ္ စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ပါျပီရွင္။


ေဩာ္.. ေမ့ေတာ့မလို႕..ပဲေခါက္ဆြဲကို သခြားသီးေလးေတြ ပါးပါးလွီးျပီး ထည့္စားေလ့ရွိပါတယ္။ ေနာက္ထပ္ တစ္ခုက ထိုဟင္းႏွစ္ကို ေခါက္ဆြဲဖတ္ႏွင့္ မစားလိုပါက ထမင္းျဖဴႏွင့္ တြဲ၍ စားသံုးနိုင္ပါတယ္ရွင္။

ေဟာဒီက ပဲေခါက္ဆြဲ ပူပူေလး





.... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္

0 comments:

Post a Comment

စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္