ထိုင္းရိုးရာ အစားအစာ တစ္ခုျဖစ္တဲ့ ကြတ္တီယိုေလး ခ်က္စားျဖစ္ေတာ့ မိတ္ေဆြ တစ္ေယာက္က ခ်က္နည္းေလးသိပါရေစ ဆိုတာနဲ႕ တင္ေပးလိုက္တာပါ။
ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲကို ( Kway Teow၊ ေကြတေယာင္) လို႕ေခၚျပီး ျမန္မာအေခၚေတာ့ ကြတ္တီယို လို႕ ေခၚေဝၚသံုးစြဲ ထားပါတယ္။
ကြတ္တီယို အရည္ကို ၾကက္သား (သို႕) ဝက္သား ျဖစ္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ ခ်က္ျပဳတ္နိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္သည့္ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ရိုး (သို႕) ဝက္ရိုး (၂၀) သားခန္႕
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၄) မႊာ
၃။ နံနံပင္အျမစ္ အနည္းငယ္
၄။ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ အနည္းငယ္
၅။ သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း
၆။ ဆားအနည္းငယ္
၇။ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္စာခန္႕ (ဂ်င္းနံ႕ မၾကိဳက္လွ်င္ မထည့္ပါနွင့္)
၈။ မုန္လာဥ ပန္ကန္လံုး တစ္လံုးစာ (ေက်ာက္ဖယံုသီး လဲ ထည့္သြင္း ခ်က္ျပဳတ္နိုင္ပါသည္)
၉။ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ
၁၀။ ကန္စြန္းရြက္ အနည္းငယ္
၁၀။ ပဲပင္ေပါက္ အနည္းငယ္
၁၁။ CP အသားလံုး (ဝက္၊ၾကက္ ၊ ငါး မိမိႏွစ္သက္ရာ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
၁။
အမွတ္စဥ္ (၁) မွ (၇) ထိကို အရိုးမ်ား နူးအိသည္အထိ
အခ်ိန္အေတာ္ၾကာျပဳတ္ထားေပးရပါမည္။ ဝက္ရိုး(သို႕) ၾကက္ရိုးမ်ား နူးအိလာပါက
အရည္ကို စစ္၍ ယူျပီးေနာက္ မုန္လာဥ ကို ထည့္၍ ေနာက္ထပ္ နာရီဝက္ခန္႕ ထပ္၍
ျပဳတ္ထားေပးလိုက္ပါ။
၂။ ဟင္းရည္အိုး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီး ဆိုပါက ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲကို ေရေႏြးဆူဆူျဖစ္ ေခတၱျပဳတ္ေပးျပီး ေရျပန္စစ္ယူလိုက္ပါ။
၃။ အသင့္ ျပင္ဆင္ထားေသာ ကန္ဇြန္းရြက္နွင့္ ပဲပင္ေပါက္ကိုလဲ အစိမ္းေရာင္မပ်က္ယံုေလး ေရေႏြးေဖ်ာေပးလိုက္ပါ။
၄။
ဟင္းရည္အိုးကို အခ်ိန္အေတာ္ၾကာသည္အထိ ထားမည္ဆိုလွ်င္ CP အသားလံုးမ်ားကို
သီးသန္႔ျပဳတ္၍ တစ္ခါထဲ စားမည္ဆိုလွ်င္ ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္၍
ခ်က္ထားနိုင္ပါသည္။
၅။
ကြတ္တီယိုႏွင့္ တြဲဖက္စားသံုးရန္ အစပ္အဟတ္အျဖစ္ ငရုတ္သီးမႈန္႕၊
ေျမပဲေလွာ္မႈန္႕၊ ဆလကာရည္ႏွင့္ စိမ္ထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သၾကားတို႕ကိုလဲ
အသင့္ျပင္ဆင္ထားနိုင္ပါသည္။ ထို႕ေနာက္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ ရသာကို
ျပင္ဆင္စားသံုးရန္ျဖစ္သည္။
၆။ ထို႕ေနာက္ ပန္ကန္လံုးတစ္လံုးတြင္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို အသင့္ျပင္ဆင္ထည့္နိုင္ပါျပီ။
အသုပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္
ကြတ္တီယိုအရည္ကို မဆမ္းဘဲ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ၾကက္သြန္ျဖဴကို
ေထာင္းျပီး ျပန္ေၾကာ္ထားေသာ ဆီခ်က္ႏွင့္ သုပ္စားနိုင္ပါသည္။
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္
0 comments:
Post a Comment
စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္