Followers

Monday 24 June 2013

တရုတ္ဟင္းလ်ာစတိုင္ ခရမ္းသီးခ်က္မယ္

အေၾကာင္းအမ်ိဳးမ်ိဳးေၾကာင့္ စာလဲ မေရးျဖစ္ ၊ ဟင္းခ်က္နည္းေတြလဲ မတင္ျဖစ္ပဲ ပစ္ထားမိခဲ့တဲ့ရက္ေတြ အေတာ္ေလး ၾကာျမင့္ခဲ့ပါတယ္။ အခ်ိန္ေလးရလို႕ စာျပန္ေရးမယ္လို႕ ေတြးျဖစ္လိုက္ေတာ့ စာေတြမေရးခင္ အားအင္ျပည့္ေအာင္ အစားစားဖို႕ လိုအပ္ေနေသးတယ္ေလ။ ဒါေၾကာင့္ ခ်က္စားျဖစ္ခဲ့သည့္ ဟင္းလ်ာမ်ားထဲမွ ဟင္းခ်က္နည္းေလး တစ္ခုကို ေရြးးထုတ္ျဖစ္ခဲ့ပါသည္။
ခရမ္းသီးႏွင့္ ၾကိတ္ထားသည့္ ဝက္သားကို တရုတ္ဟင္းလ်ာစတိုင္ ခ်က္ထားတာေလးပါ။ ဝက္သားမစားသူမ်ားအတြက္ ၾကက္သားႏွင့္ ခ်က္နိုင္ပါတယ္ရွင္။



ပါဝင္သည့္ ပစၥည္းမ်ား

ခရမ္းသီး အၾကီးအေသးေပၚ မူတည္၍ (၄) လံုးမွ (၆) လံုးထိ အသံုးျပဳနိုင္ပါသည္။ မိမိ စိတ္ၾကိဳက္အေနအထား ၊ အရြယ္အစား လွီးျဖတ္ထားလိုက္ပါ။


အသားနယ္ရန္အတြက္
၁။ ၾကိတ္ထားေသာ ဝက္သား (သို႕) ၾကက္သား  (၂၅) က်ပ္သား
၂။ဆား ေကာ္ဖီဇြန္းတစ္ဝက္
၃။ေျပာင္းဖူးမုန္႕ (သို႕) အေၾကာ္မုန္႕ ေကာ္ဖီဇြန္း (၁) ဇြန္း
၄။ၾကက္သြန္ျမိတ္ (၃) ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
၅။ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ခန္႕ ( ေထာင္းထားပါ)

အထက္ပါ (၅) မ်ိဳးကို သမေအာင္နယ္၍ အသင့္ထားလိုက္ပါ။

ဟင္း အႏွစ္အတြက္
၁။ ခေနာ အမုန္႕ စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (သို႕) တစ္တံုး
၂။ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၄) ဇြန္း
၃။Chilli Paste (ေခၚ)ငရုတ္သီးအနွစ္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း
မရွိက ငရုတ္သီးမုန္႕ကို မိမိ စားနိုင္ယံုမွ် အစပ္အရသာ မွန္း၍ အသံုးျပဳနိုင္သည္။
၄။ Black bean sauce (ေခၚ) အမဲေရာင္ ပဲႏွင့္ျပဳလုပ္ထားေသာ ပဲပုတ္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း
ရိုးရိုးပဲပုတ္ကို အသံုးျပဳကလဲ ရ၏။
၅။ေျပာင္းဖူးမုန္႕ (သို႕) အေၾကာ္မုန္႕ ေကာ္ဖီဇြန္း (၂) ဇြန္း
၆။ ဆလကာရည္ ေကာ္ဖီဇြန္း (၂) ဇြန္း
၇။ သၾကား ေကာ္ဖီဇြန္း (၂) ဇြန္း
၈။ ႏွမ္းဆီေမႊး ေကာ္ဖီဇြန္း (၂) ဇြန္း

အမွတ္စဥ္ (၁) မွ (၈)ကို ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲတြင္ အတူ ေရာေမြထားေပးပါ။

ခ်က္ျပဳတ္ပံု အဆင့္ဆင့္

၁။ မီးဖိုေပၚ တင္ထားေသာ ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီစားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္းမွ် ထည့္၍ ပူေအာင္ တည္လိုက္ပါ။ ဆီပူလာလွ်င္  ခရမ္းသီးမ်ား ထည့္၍ ေၾကာ္လိုက္ပါ။ ခရမ္းသီးသည္ ေျခာက္ေသြ႕ေနေသာေၾကာင့္  ေရအနည္းငယ္မွ် ထည့္၍ ေၾကာ္နိုင္ပါသည္။


၂။ ခရမ္းသီးမ်ား ေပ်ာ့၍ က်က္လာလွ်င္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္၍ ဖယ္ထုတ္လိုက္ပါ။


၃။ ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္းမွ်ျဖစ္ နယ္၍ ႏွပ္ထားေသာ ဝက္သားမ်ားကို ေၾကာ္လိုက္ပါ။


၄။ ထို ဝက္သားမ်ားထည့္သို႕ အတူေရာေမႊထားေသာ ဟင္းအနွစ္ကို ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ ဟင္းကို ေရက်န္ ဆီက်န္ ေလး စာသံုးလိုလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ ထပ္၍ ထည့္နိုင္ပါသည္။

၅။ ဟင္းအနွစ္မ်ား ဆူပြက္လာလွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ခရမ္းသီးမ်ား ထည့္၍ သမေအာင္ ညင္ညင္သာသာေလး ေမႊေပးလိုက္ပါ။



ထို႕ေနာက္တြင္ေတာ့ ဟင္းအိုးကို မီးဖိုမွ ဖယ္ယူနိုင္ကာ အသင့္စားသံုးနိုင္သည့္ တရုတ္စတိုင္ ခရမ္းသီးဟင္းလ်ာေလး တစ္ခြက္ကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။






.... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္

0 comments:

Post a Comment

စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္