ဒီေန႕ေတာ့ အသားဟင္းတစ္ခါက္ ခ်က္စားမယ္လို႕
စိတ္ကူးရတယ္။ ေမ့ အၾကိဳက္ဆံုးဟင္းလ်ာထဲမွာ တစ္ခုအပါအဝင္ျဖစ္တဲ့
စပါးလင္းႏွင့္ ၾကက္သားကို ဗီယက္နမ္စတိုင္ေလး ခ်က္စားမယ္လို႕
ေတြးလိုက္မိျပီး သူငယ္ခ်င္းတို႕လဲ ေမနဲ႕အတူစားလို႕ရေအာင္
ခ်က္ၾကမယ္ေဟ့ေကာင္းေကာင္းမွာ ခ်က္နည္းေလး ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။
ဒီဟင္းက အခ်ိဳခ်က္ပါ။ တရုတ္စာႏွစ္သက္သူမ်ားအေနနွင့္လဲ ခံတြင္းေတြ႕ေစမည့္ ဟင္းလ်ာမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ေျပာေနတာၾကာတယ္ ။ ခုပဲ ခ်က္ၾကစို႕လား။
ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္တစ္ေကာင္ (ေမက ၾကက္သားဆို ရင္ဖံုသားကို မၾကိဳက္လို႕ ေပါင္သားေတြၾကီး ေရြးဝယ္ျဖစ္တယ္)
၂။စပါးလင္ (၄)ေခ်ာင္း
၃။ ငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၆)ဇြန္း
၆။သၾကား ခြက္တစ္ဝက္ (ထမင္းေပါင္းအိုးတြင္ပါေသာ ဆန္ခ်ိန္ခြက္၏ တစ္ဝက္)
၇။ၾကက္သြန္ျဖဴ (၄)မႊာ
၈။ ငရုတ္ေကာင္းမုန္႕ ေကာ္ဖီဇြန္း တစ္ဝက္ခန္႕
၉။ သံပုရာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂)ဇြန္း
၁၀။ ဟင္းခ်က္ရန္ဆီ အနညး္ငယ္
ခ်က္ျပဳတ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ပထမဦးစြာ ၾကက္သားကို ေရစင္စင္ေဆးျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရြယ္အစား ခုတ္ထစ္လိုက္ပါ။ ခုတ္ထစ္ျပီးမွ ေရးေဆးခ်င္တယ္ဆိုလွ်င္ေတာ့ ေရေဆးျပီးျပီးခ်င္း ရသာေတြ မနယ္ပါနွင့္။ အသားထဲသို႕စိမ့္ဝင္ေနေသာ ေရမ်ားျပန္ထြက္လာသည္ထိ ေခတၱေစာင့္ဆိုင္းျပီးမွ ပါဝင္ေသာ ရသာမ်ားနယ္ပါ။ သို႕မွသာ ရသာမ်ားစိမ့္ဝင္မႈအားေကာင္းကာ မိမိဟင္းမွာ ရသာရွိပါသည္။ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး တစ္သွ်ဴးစကၠဴေလးနဲ႕ အေပၚေအာက္ ဖိအုပ္ျပီး ေရစုပ္ယူလိုက္ရင္လဲ ရပါတယ္။
နမူနာျပထားတာဆိုေတာ့ အေပၚက တစ္သွ်ဴး ဖံုးမျပထားဘူးေနာ္။
၂။စပါးလင္ေတြကို အရင္းပိုင္းေတြ ဖယ္ရွားေပးျပီး အနည္းငယ္ထုကာ ႏွစ္လကၼအရွည္ေလာက္ ပိုင္းျဖတ္ေပးထားပါ။
၃။ ၾကက္သား၊ငံျပာရည္၊ငရုတ္ေကာင္း၊စပါးလင္၊သံပုရာရည္တို႕ကို အတူတူသမေအာင္နယ္ျပီးလွ်င္ အဖံုးလံုေအာင္ဖံုး၍ အနည္းဆံုး အခ်ိန္တစ္နာရီမွ ေလးနာရီေလာက္နယ္ထားေပးပါ။ ( ၄)နာရီေလာက္နယ္ရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားမွပဲ အဆင္ေျပမွာပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားရင္ ညလံုးေပါက္နယ္ထာျပီး မနက္လင္းမွ ခ်က္လဲရတယ္။ ၄။မီးဖိုေပၚဆီအိုးတည္၊ဆီပူလာလွ်င္ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္၍ေၾကာ္ပါ။ အရည္ေတြကို ေခတၱဖယ္ထားျပီး အသားၾကီး အညိဳေရာင္သန္းလာသည္အထိေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ၾကက္သားမ်ားအညိဳေရာင္သန္းလာျပီးဆိုလွ်င္ေတာ့ ၾကက္သားနယ္ထားေသာဇလံုထဲမွ အရည္မ်ားကို ေလာင္းထည့္ျပီး ဆူလာလွ်င္မီးေအးေအးႏွင့္ ခ်က္လိုက္ပါ။
၆။ နာရီဝက္(သို႕) ၾကက္သားနူးသည္အထိ ခ်က္ျပီးလွ်င္ေတာ့ ရသာေကာင္းမြန္သည့္ ဗီယက္နမ္စတိုင္ စပါးလင္နွင့္ ၾကက္သားဟင္းကို ျမိန္ယွက္စြာ စားသံုးနိုင္ပါျပီရွင္။
..... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္
0 comments:
Post a Comment
စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္