Followers

Wednesday 11 September 2013

ဘိုစားပဲသီးႏွင့္ ဝက္သားေၾကာ္ (ထိုင္းစတိုင္)

ဒီေန႕ေတာ့ စိတ္ကူးရလာလို႕ ထိုင္းစတိုင္ ဘိုစားပဲသီးနဲ႕ ဝက္သားကို ထိုင္းစတိုင္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္တယ္။




ထိုင္းစတိုင္ဆိုေပမဲ့ အရမ္းၾကီး လက္ဝင္ကာ ခက္ခဲသည့္ ဟင္းလ်ာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ဟင္းခ်က္ရာမွာ ငံျပာရည္ ထည့္ဝင္အသံုးျပဳတတ္သည့္ ထိုင္းဟင္းလ်ာေၾကာင့္ ငံျပာရည္နွင့္ ထည့္ေၾကာ္ျခင္းသာျဖစ္ပါသည္။

ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
 




၁။ ၾကိတ္ထားျပီးေသာ ဝက္သား (၂၀) သားခန္႕
၂။ ဘိုစားပဲသီး (၁၅) က်ပ္သားခန္႕
၃။ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီးတစ္ဥ
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၃) မႊာ
၅။ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
၆။ ခရုဆီ  စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း
၇။ ငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း
၈။ သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း
၉။ ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း


ခ်က္ျပဳတ္နည္း
 

၁။ ပဲသီးကို သင့္ေတာ္ေသာ အေနအထား ပိုင္းျဖတ္ထားေပးပါ။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ၊ ဂ်င္း တို႕ကို နုပ္နုပ္စင္းေပးပါ။
၃။ ခရုဆီ၊ငံျပာရည္၊သၾကားတို႕ကို အတူေရာေမႊကာ ပန္ကန္တစ္ခုထဲ အဆင္သင့္ထည့္ထားေပးပါ။
(ဟင္းခ်က္ေသာအခါ ထည့္ဝင္ရမည့္ ရသာမြန္မ်ား ေမ့ေလ်ာ့တတ္၍ အသင့္ျပင္ထားျခင္းသာ)
၄။မီးဖိုေပၚတြင္ ဒယ္အိုးတင္ကာ ဆီ ထည့္၍ နုပ္နုပ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီႏွင့္ ဂ်င္းကို ေရႊဝါေရာင္သန္းကာ ရနံ႕မ်ားေမႊးပ်ံ႕လာသည္အထိေၾကာ္ေပးပါ။

 



၅။ ထို႕ေနာက္ ၾကိတ္ထားျပီးေသာ ဝက္သားထည့္ကာ အခ်ိန္ (၂) မိနစ္ခန္႔ ေမႊထားေပးလိုက္ပါ။
 




၆။ ထို႕ေနာက္ ပဲသီးထည့္ေၾကာ္ ၊ ပဲသီးမ်ား လံုေလာက္သည့္ အပူခ်ိန္ရလွ်င္ အသင့္ျပင္ထားေသာ ရသာရည္ကို ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ (အပူခ်ိန္မလံုေလာက္လွ်င္ ငံျပာရည္မွာ အရသာေျပာင္း၍ အနံ႕ အနည္းငယ္ဆိုးရြားနိုင္ေသာေၾကာင့္ အိုးထဲမွ ပဲသီးႏွင့္ အသားမ်ား အပူခ်ိန္ေကာင္းစြာ ရရွိထားရန္လိုအပ္ပါသည္။ )

၇။ ပဲသီးမ်ား နူးလာ၍ အစိမ္းေရာင္မပ်က္ခင္ မီးဖိုေပၚမွာ ဖယ္ရွားေပးလိုက္ပါ။


ဘိုစားပဲသီးႏွင့္ ဝက္သားေၾကာ္ပူပူေလးကို ထမင္းပူပူႏွင့္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။



.... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္



0 comments:

Post a Comment

စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္