ခုတစ္ေလာ ခ်က္လိုက္၊ စားလိုက္နဲ႕ လူလဲ
အေတာ္ေလး ဝလာျပီ။ ဒီေန႕ေတာ့ ဘာမွ မခ်က္စားျဖစ္ေတာ့ဘူး။
ခ်က္ေနရင္စားျဖစ္ေနအံုးမယ္ေလ။ အေတာ္ေလးတက္လာတဲ့ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေၾကာင့္
ညေနပိုင္းဆို အသီးအရြက္ေတြကိုပဲစားေတာ့တယ္။ ထမင္း၊ေပါင္မုန္႕၊ေခါက္ဆြဲ
၊ပါစတာ (Pasta) စသည္တို႕ကို ညေနစာအတြက္ စြန္႕လြတ္ထားလိုက္ျပီ။
ဒီညေနစာကိုေတာ့
အစိမ္းေရာင္ပန္းေဂၚဖီ (Broccoli) ကို စားမယ္လို႕ စိတ္ကူးမိတယ္။ Broccoli
ဟာ အမွ်င္ဓာတ္ေတြ မ်ားတဲ့ အသီးအနွံထဲမွာ ပါဝင္တယ္။ ဗီတာမင္စီေတြ ၾကြယ္ဝတယ္။
Broccoli ကိုပံုမွန္စားသံုးေပးျခင္းအားျဖစ္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္နိုင္ေျခမွ
မ်ားစြာကာကြယ္ေပးတယ္။ နွလံုးႏွင့္ ဆက္ႏြယ္ပတ္သက္ေနသည့္ ေရာဂါမ်ားကို
ကာကြယ္ေပးသည္။ အသက္ၾကီးပိုင္းေတြမွာ ရရွိလာတတ္သည့္
မွတ္ဥာဏ္အာရံုခၽြတ္ယြင္းမႈကို ကာကြယ္ေပးသည္ဟုေတာ့ အၾကမ္းအားျဖစ္
သိထားနိုင္ပါသည္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထဲမွာေတာ့ အေတာ္ေလး အက်ိဳးအာနိသင္
ထိေရာက္သည့္ အသီးအရြက္ ျဖစ္ပါသည္။
ဒီေန႕ Broccoli ကို ခ်က္စားမယ္လို႕ စိတ္ကူးမိေတာ့ ဘယ္လိုပံုစံမ်ိဳးေလး လုပ္စားရမွာလဲ။
Broccoli က အရမ္းကို နူးညံ့တဲ့ အမ်ိဳးအစားျဖစ္တာေၾကာင့္ အခ်ိန္ၾကာၾကာ
ခ်က္လိုက္လွ်င္ စားရသည္မွာနူးအိေနျပီး အရသာကင္းမဲ့ေနသလိုလိုဟု စိတ္က
ထင္တတ္သည္။ထိုေၾကာင့္ အခ်ိန္မ်ားမ်ားမေပးရသည့္ ခ်က္ျပဳတ္နည္းနွင့္
ထိုပန္းေဂၚဖီစိမ္း (ေခၚ) Broccoli ကို သုပ္စားရန္ စိတ္ကူးမိလိုက္သည္။
ခ်က္ျပဳတ္ဖို႕ကို
အခ်ိန္မ်ားမ်ားလဲ မေပးခ်င္တာနဲ႕ အခ်ဥ္သုတ္ေလးသုတ္စားရန္ေတြးလိုက္မိျပီ
ပိုးတီသုတ္ေလး သုတ္စားဖို႕ကိုပဲ ဆံုးျဖတ္ခ်က္ခ်လိုက္ပါေတာ့သည္။
မုန္လာဥပိုးတီသနပ္၊ပဲပင္ေပါက္ပိုးတီသနပ္၊ပဲေတာင့္ရွည္ပိုတီ သနပ္ စသည္ျဖစ္
သုတ္စားေနသကဲ့သိုု႕ ပန္းေဂၚဖီအျဖဴ ၊ အစိမ္းေရာင္ပန္းေဂၚဖီတို႕ကိုလဲ
သုတ္စားေလ့ရွိပါသည္။
ျပဳလုပ္ရသည္မွာ အလြန္ကို လြယ္ကူလြန္းပါသည္။ သတ္သတ္လြတ္စားသူမ်ားအတြက္ အရံဟင္းလ်ာအျဖစ္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါသည္။
ပန္းေဂၚဖီသုတ္ရန္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ပန္းေဂၚဖီတစ္ထုပ္
၂။ ရွာလကာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၃။ေလွာ္ထားျပီးေသာ ႏွမ္း စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၄။ ၾကက္သြန္နီ ၾကြပ္ၾကြပ္ေၾကာ္
၅။ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ဆား အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္
၁။ ပထဦးစြာ ပန္းေဂၚဖီမ်ားကို ရိုးတံမွ ဖယ္ရွားေပးျပီး ေရစင္စင္ေဆးပါ။
၂။ ဆူပြက္ေနေသာ ေရေႏြးအိုးထဲသို႕ ပန္းေဂၚဖီမ်ား ထည့္၍ ၂ မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္လိုက္ပါ။ အခ်ိန္ၾကာလြန္စြာ ျပဳတ္လိုက္ပါက ထို
Broccoli မွာ ေပ်ာ့သြားနိုင္သည္။ ထိုအခါ ေပ်ာ့စိစိနွင့္ စးရသည္မွာ
ပိုးတီသနပ္နွင့္ မတူေတာ့။ အခ်ိန္ၾကာျမင့္စြာခ်က္သည့္ အသီးအရြက္မ်ားမွာလဲ
မီးအပူရွိန္ေၾကာင့္ ထိုအရြက္ထဲရွိ ဗီတာမင္ဓာတ္မ်ား
ပ်က္စီးဆံုးရံႈးသြားနိုင္ေသာေၾကာင့္ အသီးအရြက္မ်ားကို အခ်ိန္ၾကာျမင့္စြာ
မခ်က္ျပဳတ္သင့္ေပ။
၃။အလြန္ဆံုး
၂ မိနစ္ခန္႕ အခ်ိန္ေပး ျပဳတ္ထားေသာ(ျပဳတ္ေနစဥ္ အပူနွံေအာင္ ေမႊေပးပါ)
ပန္းေဂၚဖီကို မီးဖိုေပၚမွာ ဖယ္ရွား၍ ေရေအးေအးႏွင့္ ေလာင္းျပီးေဆးလိုက္ပါ။
အပူရွိန္ မက်န္ေအာင္ျဖစ္ပါသည္။
၄။
ထို ပန္းေဂၚဖီထဲသို႕ ဆား၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ဆီ၊ ႏွမ္း၊ ရွာလကာရည္
စသည္မ်ားထည့္၍ သမေအာင္နယ္ျပီးလွ်င္ အစိမ္းေရာင္မပ်က္ ပန္းေဂၚဖီသနပ္
ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။
အဲ့ဒီပန္းကန္ေလးက ေမ့ရဲ႕ ဒီည ညစာပါရွင္။ သူငယ္ခ်င္းေတြ စားခ်င္တယ္ဆိုရင္လဲ ခြဲေဝျပီး ေကၽြးပါ့မယ္။
ဒါေလးက
အသုတ္ရိုးရိုးေလးပါ။ အျခားနည္းမ်ားႏွင့္ ေၾကာ္စား၊ ခ်က္စား၍ ရနိုင္သလို
cheese ေတြနဲ႕ bake တာမ်ိဳး၊ အျခားနည္းနဲ႕
ခ်က္ျပဳတ္စားခ်င္ေသးတယ္ဆိုရင္ေတာ့ အခြင့္သင့္ရင္ တင္ေပးပါ့မယ္ရွင္။
ခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ အစားေရွာင္ေနလို႕ ရိုးရိုးေလးပဲ စားေတာ့ေနာ္။
..... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္
0 comments:
Post a Comment
စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္