အမ်ားအားျဖစ္ေတာ့ အမဲသားမစားၾကပါဘူး..။
ဒါေပမဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြ ေရးရင္ အမယ္ေလးေတြ စံုေအာင္ တစ္ခါတစ္ရံ
အမဲသားခ်က္နည္းေလးေတြပါ ထည့္ေရးျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ ဒီေန႕ေတာ့ အမဲသားကို မခ်က္ပဲ
သုပ္စားၾကမယ္ေပါ့။ ထိုင္းေတြက အမဲသားကို က်က္ေအာင္မခ်က္ပဲ အစိမ္းလဲ
သုပ္စားေလ့ရွိၾကေပမဲ့ ဒီေန႕ေတာ့ ဆီပူတိုက္ေၾကာ္ထားတဲ့ အမဲသားကို
ျပန္သုပ္စားတဲ့ နည္းေလး တင္ေပးမွာပါ။ အသားကို အသီးအရြက္မ်ားမ်ားႏွင့္
သုပ္စားတဲ့ နည္းေလးမို႔ က်န္းမာေရး ရႈေထာင့္ကပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊
ဝိတ္ေလွ်ာ့တဲ့သူအတြက္ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ အထူးသင့္ေလွ်ာ္တဲ့ ဟင္းပြဲတစ္ပြဲပါ။
ပံုေလးေတြကို ဖုန္းနဲ႕ အျမန္ရိုက္ထားတာမို႕ အနည္းငယ္မၾကည္မလင္ ျဖစ္ေနတာကိုေတာ့ ခြင့္လြတ္ေပးၾကပါရွင္။
ပထမဦးဆံုး ဆလကာရည္ စပ္ယူရပါမည္။ ဆလကာရည္စပ္ရန္ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ကိုယ္တိုင္အရည္ညစ္ယူသည့္ သံပုရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၆) ဇြန္း
၂။ထန္းလ်က္ခဲ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း
၃။ ငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၃) ဇြန္း
၄။ ႏွမ္းဆီေမႊး စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း
၅။ ပဲငံျပာရည္ လဘၻက္ရည္ဇြန္း (၃) ဇြန္း
၆။ တစ္လက္မအရြယ္ခန္႕ ဂ်င္းတစ္တက္
၇။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) မႊာ
ပထမဦးစြာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ဂ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး အျခား ပါဝင္ပစၥည္းႏွင့္ ေရာေႏွာသမျပီး အသင့္ျပင္ထားလိုက္ပါ။
ထိုင္းစတိုင္အမဲသားသုပ္ရန္ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
အေလးခ်ိန္ေတြကို
ထည့္ျပီး ေရးမထားေတာ့ပါဘူး။ မိမိအသံုးျပဳမည့္ အသား အခ်ိဳးအစားေပၚမူတည္၍
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား အတိုးေအလွ်ာ့ ျပဳလုပ္နိုင္ပါသည္။
၁။ အမဲသား
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
၃။ သခြားသီး
၄။ ၾကက္သြန္နီ
၅။ ငရုတ္သီးစိမ္းအေတာင့္
၆။ ပူစီနံရြက္
၇။ နံနံရြက္
၈။ ထိုင္းပင္စိမ္းရြက္
၉။ တရုတ္နံနံ
၁၀။ ေျမပဲေလွာ္ အနည္းငယ္
၁၁။ ေရွာက္ဘီးလူးရြက္ (ေခၚ) ေရွာက္နူရြက္
ျပဳလုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္
၁။
ပထမဦးစြာ အသားမ်ားကို ေရစင္စင္ေဆး၍ ေရမ်ားေျခာက္ေသြ႕သြားေအာင္
တစ္သွ်ဴးစကၠဴမ်ားျဖစ္ဖိကပ္ကာ ေရမ်ားကို ျပန္လည္စစ္ထုတ္ေပးျပီး (ေရမစစ္ပါက
အသားနယ္လွ်င္ အရသာစိမ့္ဝင္မႈ နည္းေသာေၾကာင့္) အေစာပိုင္းက စပ္ထားသည့္
ဆလကာရည္ သံုးပံု တစ္ပံုခန္႕ႏွင့္ အမဲသားကို နယ္ထားျပီး အနည္းဆံုး
အခ်ိန္တစ္နာရီမွ် ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းထားနိုင္လွ်င္
ၾကိဳတင္၍ တစ္ညသိပ္ ႏွပ္ထားနိုင္ပါသည္။
၂။ ထို႕ေနာက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို မိမစိတ္ၾကိဳက္အရြယ္အစားအတိုင္း လွီးျဖတ္ကာ အသင့္ျပင္ထားေပးရပါမည္။
၃။ဒယ္အိုးတြင္
ဆီအနည္းငယ္အပူေပးကာ ႏွပ္ထားေသာ အသားမ်ားကို မီးျပင္းျပင္းႏွင့္
ေၾကာ္ေပးရပါမည္။ ေၾကာ္ခ်ိန္ ၾကာျမင့္လြန္းလွ်င္ အသားမ်ားမွာ မာသြားနိုင္၍
ေၾကာ္ခ်ိန္မၾကာျမင့္ေစရန္ သတိျပဳေပးရပါမည္။
၄။ ထို႕ေနာက္ ေၾကာ္ထားေသာ အသားမ်ားကို ပန္းကန္ထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ကာ အေအးခံထားပါ။
၅။ အေအးခံထားေသာ အသားမ်ား လက္နွင့္ ကိုင္၍ နိုင္သည္အပူခ်ိန္ထိ ေအးလာလွ်င္ အသုပ္သုပ္စားရန္အတြက္ ပါးပါးလွီးထားေပးလိုက္ပါ။
၆။
ထို႕ေနာက္ လီွးျဖတ္ထားေသာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ေရာေႏွာကာ
က်န္ရွိေနေသးေသာ ဆလကာရည္စမ္းကာ ရသာရွိလွေသာ ထိုင္းစတိုင္အမဲသားသုပ္ကို
သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္
0 comments:
Post a Comment
စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္