ဒီေန႕ေတာ့အေျပာင္းအလဲေလး ျဖစ္ေအာင္ ဗီယက္နမ္မုန္႕ဖတ္သုပ္ေလး သုပ္စားၾကရေအာင္ေနာ္။
မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ (သို႕) ဆန္ၾကာဇံ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာျဖစ္ အသံုးျပဳနိုင္ပါသည္။
ဗီယက္နမ္မုန္႕ဖတ္သုပ္ရန္ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ဝက္သားအတြက္ ျပင္ဆင္ရန္
၁။ ဝက္သား (၂၅) က်ပ္သား
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၃) မႊာ
၃။ ၾကက္သြန္နီ အေသး (၃) ဥ
၄။ စပါးလင္ (၂) ေခ်ာင္း
၅။ သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း
၆။ ပ်ားရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း
၇။ ငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း
၈။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ (၂) ဇြန္း
၉။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊စပါးလင္ တို႕ကို ညက္ေအာင္ ေထာင္း၍ အျခား ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္
သမေအာင္ ေရေမႊထားျပီး ဝက္သားထဲသို႕ စိမ့္ဝင္သြားသည္အထိ နာနာေလး နယ္ေပးျပီး
အနည္းဆံုး နာရီဝက္ခန္႕ ႏွပ္ထားေပးပါ။
အနည္းဆံုး အခ်ိန္ နာရီဝက္ခန္႕ ႏွပ္ထားေသာ ဝက္သားမ်ားကို Oven (သို႕) မီးကင္ကာ က်က္ေအာင္ ခ်က္ေပးလိုက္ပါ။
ဝက္သား ႏွပ္ထားခ်ိန္တြင္ သခြားသီး တစ္လံုးႏွင့္ မုန္လာဥနီ တစ္လံုးကို မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရြယ္အစား လွီးျဖတ္ထားလိုက္ပါ။
ထို႕ေနာက္ အသင့္လွီးထားေသာ သခြားသီးႏွင့္ မုန္လာဥနီကို ဆလကာရည္ အနည္းငယ္ႏွင့္ သမေအာင္ေမႊ၍ စိမ္ထားေပးလိုက္ပါ။
ၾကက္သြန္ျမိတ္ ( ၃) ပင္ခန္႕ကို ခပ္ပါးပါးေလး လွီးျဖတ္ကာ ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ အစိမ္းေရာင္မပ်က္ ေၾကာ္ထားေပးပါ။ (၃) မိနစ္ခန္႕
ထို႕ေနာက္ အသုပ္ထဲတြင္ ထည့္ရန္ အခ်ဥ္ရည္ကို အသင့္ျပင္ထားေပးရပါမည္။
အခ်ဥ္ရည္စပ္ရန္ အတြက္
ငံျပာရည္
၊ သၾကား ၊ သံပုရာရည္ ၊ ေရေႏြး ၊ တို႕ကို ဆတူေရာေမႊထားျပီးအသင့္ျပင္ထားပါ။
အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးမ်ားကို ပါးပါးလွီးကာ အခ်ဥ္ရည္ထဲ
ထည့္ထားနိုင္ပါသည္။
ထို႕ေနာက္
မုန္႕ဖတ္ထဲသို႕ ကင္ထားျပီးေသာ ဝက္သားကို ပါးပါးလွီးထည့္ ၊ပဲပင္ေပါက္
အနည္းငယ္ ၊ နံနံရြက္ ႏွင့္ ေျမပဲမႈန္႕တို႕ ထည့္ေပါင္းကာ ၊
ၾကက္သြန္ျမိတ္ဆီသတ္ထည့္ ၊အခ်ဥ္ရည္ေလး ရႊဲေအာင္ဆမ္းျပီး
ျပင္ဆင္စားေသာက္နိုင္ပါျပီ။
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္
0 comments:
Post a Comment
စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္