Followers

Saturday, 31 August 2013

ဖားႏွင့္ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္း

 ရြာမွာဆိုရင္ေတာ့ အေမက ဖားနဲ႕ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ကို ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး ခ်က္ေကၽြူးခဲ့တာကို သတိရလာျပီး အေမ့လက္ရာအလြမ္းေျပ ဖားနဲ႕ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ဟင္းေလး စားခ်င္လာတယ္။ 





ဒါေပမဲ့ ေရာက္ေနတဲ့ အရပ္က ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ဆိုတာ ရွားပါးပစၥည္း။ ၾကာရွည္အထားမခံတဲ့ ကင္ပြန္ခ်ဥ္ရြက္ကို ေအးခဲေနသည့္ ေရခဲရိုက္မ်က္နွာေတြအျဖစ္ႏွင့္သာ ရွားရွားပါးပါး ေတြ႕ရွိတတ္ျပီး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ကင္းပြန္းခ်ဥ္ရြက္ရရွိဖို႕ေတာ့ သိပ္မလြယ္ကူလွ။

မရွိေတာ့လဲ ရွိတာႏွင့္ပဲ ခ်က္စားဖို႕ ဆံုးျဖတ္လိုက္တာေၾကာင့္ ဖားနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ခ်ဥ္စပ္ ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္ဖို႕ စိတ္ကူးရလာျပီး ထိုဟင္းလ်ာကိုပဲ ခ်က္ဖို႕ျပင္ဆင္လိုက္မိတယ္။

ျမန္မာဟင္းေလးမို႕ ဟင္းခ်က္နည္းႏွင့္ ပါဝင္ပစၥည္းကို အခ်ိဳးအစားအတိအက်ထည့္ကာ မေရးေတာ့ပါဘူး။ ရသာကို မိမိစိတ္ၾကိဳက္စီမံမြမ္းမံျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုင္ပါတယ္။ ဆီျပန္ဟင္းဆိုေပမဲ့ ေမကိုယ္တိုင္က ဆီမ်ားမ်ားမစားတာေၾကာင့္ ေမခ်က္တဲ့ ဟင္းလ်ာမွာ ဆီေတာ့ အနည္းငယ္ နည္းေနပါမည္။

ဖားသားကို ဒီအတိုင္းခ်က္တာ မၾကိဳက္ပါဘူး။ ဒီတိုင္းခ်က္ရင္ ညီွတယ္လို႕ ထင္မိလို႕ပါ။ ပထမဦးဆံုး ဖားကို အေရခြံစုတ္ျပီး၊ ဆားနယ္ကာ အနံ႔ေလး ေမႊးေအာင္ မီးကင္ေပးလိုက္ပါတယ္။




ကၽြတ္ေျခာက္တဲ့ အထိမဟုတ္ပဲ အနံ႔ေလးေမႊးယံု မီးကင္ေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို ပံုစံအေနအထား ပိုင္းခုတ္နိုင္ပါတယ္။

ထို႕ေနာက္.....
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ၾကက္သြန္နီ ၊ ဂ်င္း ၊ နံႏြင္းမႈန္႕ႏွင့္ ငရုတ္သီးမႈန္႕တို႕ကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။





ထို႕ေနာက္ ၾကက္သြတ္မ်ား ဆီသတ္နံ႕ ေမြးလာလွ်င္ စိမ္းစားငါးပိ(မွ်င္ငါးပိ) အနည္းငယ္ထည့္ေပးကာ ေၾကာ္လိုက္ပါ..။ ေမကေတာ့ ငံျပာရည္ပဲ သံုးလိုက္ပါတယ္။ စိမ္းစားငါးပိဆီသတ္ရင္ အရမ္းနံလို႕ ေဘးအိမ္ေတြ က မၾကိဳက္ပါဘူး။ ျပည္ပေရာက္ေနသူေတြအဖို႕ ေတာ့ မိမိဟင္းလွ်ာကို အထူးသတိျပဳ ခ်က္ျပဳတ္ရပါတယ္။ 

ထို႕ေနာက္ ကင္ထားျပီးကာ ၊ခုတ္ထစ္ထားေသာဖားသားမ်ားကို ဆီသတ္ထဲထည့္ေမႊ




ဖားမွာ ၾကိဳတင္မီးကင္ထားေသာေၾကာင့္ က်က္လုက်က္ခင္ ျဖစ္ေနျပီး၍ အခ်ိန္ၾကာျမင့္စြာ ခ်က္ရန္မလိုေပ။

ထို႕ေနာက္ ၾကိဳတင္ေမြထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကို ထည့္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး ထည့္ကာ ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ေပးလိုက္ပါ။



ဆီျပန္ျပီးဆိုလွ်င္ေတာ့ မဆလာအနံ႔ေလးၾကိဳက္ပါက မဆလာေလးအုပ္၊ မီးပိတ္ကာ မီးဖိုေပၚမွာ ဖယ္ရွားနိုင္ပါျပီ။

ကဲ.... ဖားႏွင့္ ခ်ဥ္ေပါင္ဆီျပန္ဟင္းေလး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။




.... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္

0 comments:

Post a Comment

စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္