Followers

Wednesday 4 December 2013

ကိုရီးယားစတိုင္ အမဲသားကင္ ဘူဂိုးဂီး (Bulgogi )

ဒီေန႕ေတာ့ ကိုရီးယားဘာဘီက်ဴးကိုခ်က္ၾကမယ္ေနာ္။ ျပဳလုပ္ရတာလြယ္ျပီး စားလို႕လဲေကာင္းတာမို႕ BBQ ပါတီေတြမွာ ျပိဳက္ကနဲ႕ ကုန္သြားေလ့ရွိပါတယ္။ စိတ္၀င္စားသူမ်ား ေမနဲ႕တူတူလိုက္ျပီးခ်က္ဖို႕ ျပင္ဆင္ထားလိုက္ေပါ့။



ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား




၁။ အမဲသား (၅၀) ဆယ္သားခန္႕
(မိမိၾကိဳက္ရာ အမဲသားကို အသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္။ ဒီေန႕ေတာ့ နံရိုးနားကပ္ေနတဲ့ အပိုင္းနဲ႕ လုပ္ထားတာပါ။)

၂။ သစ္ေတာ္သီးတစ္လံုး

၃။ ၾကက္သြန္နီဥၾကီး (၁) လံုး

၄။ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ခန္႕

၅။ ပဲငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁၀) ဇြြန္း

၆။ သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း (၅) ဇြန္း

၇။ နွမ္းဆီေမႊး စားပြဲတင္ဇြန္း (၅) ဇြန္း

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္

၁။ အမဲသားမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားလိုက္ပါ။ ေရေတြရွိေနရင္အရသာက သိပ္ျပီးမဝင္မွာစိုးလို႕ပါ။



၂။ ထို႕ေနာက္ အသင့္ျပင္ထားေသာ သစ္ေတာ္သီးကို အခြံႏႊာ ၊ ၾကက္သြန္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း စတာေတြကုိ blander နဲ႕ ညက္ျပီး အနွစ္ေလးေတြ ့ျဖစ္သြားေအာင္ ၾကိိတ္ေပးရပါမည္။ အနွစ္ေလးမ်ားရလာလွ်င္ ပဲငံျပာရည္ ၊ သၾကား ၊ႏွမ္းဆီေမႊးတို႕ႏွင့္ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။

၃။ ထို႕ေနာက္ ေရစစ္ထားေသာ အမဲသားကို ထည့္ျပီးနယ္ေပးျပီး အနည္းဆံုး အခ်ိန္ ႏွစ္နာရီမွ် ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။  ေရခဲေသတၱာထဲထည့္သိမ္း၍ ညသိပ္ႏွပ္ထားလွ်င္ ပို၍နူးညံံ့ ေကာင္းမြန္ပါသည္။



ထို႕ေနာက္တြင္ေတာ့ BBQ အျဖစ္ ကင္စားရန္အသင့္ျဖစ္ပါျပီ။ အသားကင္က ခ်တာနဲ႕ မေလာက္လို႕ ရသေလာက္ေလးပဲ ယူျပီး ရိုက္ျပထားရတယ္။






ဒါေလးလဲ ျပဳလုပ္နည္းတူတူပါပဲ။ အသားေလးေတြကို ပါးပါးလႊာလႊာေလးလီွးထားျပီး ေၾကာ္လိုက္တာပါ။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးထည့္  ႏွမ္းျဖဴးကာ ဆလပ္ရြက္နဲ႕ ထုပ္ျပီးစားေလ့ရွိပါတယ္။




.... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥  ေမသဇင္


0 comments:

Post a Comment

စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္