ဒီေန႕ေတာ့ အေနာက္တိုင္းစာေတြထဲက
ကုလားပဲလံုးျပဳတ္နဲ႕ ဝက္အူေခ်ာင္း၊ငရုတ္ပြ ေၾကာ္ေလးခ်က္ၾကမယ္ေနာ္။
မူရင္းခ်က္ျပဳတ္နည္းမွာေတာ့ ဝိုင္အျဖဴကို ထည့္ဝင္ခ်က္ထားတာေၾကာင့္
ဝိုင္နံ႕ေလး သင္းသင္းေလးနဲ႕ အရသာေကာင္းမြန္လွသည့္ ဟင္းလ်ာတစ္ခုပါပဲ။ မိမိက
ဝိုင္ကို မထည့္လိုလွ်င္လဲ မထည့္ပဲ ရိုးရိုးေလး ခ်က္စားလို႕ရပါတယ္။
ခႏၶာကိုယ္ ထိမ္းသိမ္းသူမ်ားအတြက္ ပဲ ပါဝင္၍ ဗိုက္ျပည့္နိုင္တာေၾကာင့္
ထမင္းနွင့္မစားပဲ ဒီဟင္းလ်ာတစ္မ်ိဳးတည္းကို စားသံုးနိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္သည့္ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ျပဳတ္ျပီးသားကုလားပဲလံုး (၂၅)က်ပ္သားခန္႕
(ေမကေတာ့ အသင့္ဝယ္ယူ၍ ရနိုင္သည့္ ပဲဗူးကိုပဲ ေဖာက္သံုးလိုက္ပါတယ္)
၂။capsicum ေခၚ ငရုတ္ပြ (၂) လံုး (အေရာင္စံုသံုးတာက ဟင္းပြဲေလး ပိုလွလို႕ အေရာင္ႏွစ္ေရာင္ ေရြးျပီးထည့္ထားတာပါ)
၃။chorizoဟု ေခၚသည့္ အစပ္အရသာပါသည့္ စပိန္ဝက္အူေခ်ာင္းတစ္ေခ်ာင္း (သို႕) မိမိႏွစ္သက္ရာ ဝက္/ၾကက္ဥေခ်ာင္းကို အသံုးျပဳနိုင္ပါသည္။
၄။ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (သံလြင္ဆီ ရွိပါက သံလြင္ဆီႏွင့္ ခ်က္ပါ)
၅။ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) မႊာ
၆။ ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး (၁) ဥ
၇။ငရုတ္သီးမႈန္႕ ေကာ္ဖီဇြန္း တစ္ဝက္ခန္႕
၈။ခေနာ ၾကက္သားအရသာတံုး တစ္တံုး(သို႕)စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
၉။ဝိုင္ျဖဴ ခြက္၏ ေလးပံုပံု တစ္ပံု (၆၀ မီလီ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို
မိမိစိတ္ၾကိဳက္အေနအထား လွီးျဖတ္ထားလိုက္ပါ။ ပဲဗူး (သို႕)
ကိုယ္တိုင္ျပဳတ္ေသာ ကုလားပဲကို ေရမ်ားစင္ေအာင္ စစ္ထားေပးပါ။
၂။
မီးဖိုေပၚ အိုးတင္၍ ဆီတစ္ဇြန္းကို အပူေပးလိုက္ပါ။ ဝက္အူေခ်ာင္းမွ
ဆီထြက္လာမည္ ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ ဆီ မ်ားမ်ားထည့္ရန္မလိုအပ္ေပ။ ထို႕ေနာက္
ၾကက္သြန္ကိုေၾကာ္လိုက္ပါ။
၃။ ၾကက္သြန္မ်ား နူးအိျပီးေပ်ာ့လာလွ်င္ အရြယ္ေတာ္လွီးျဖတ္ထားေသာ ဝက္အူေခ်ာင္းကို ထည့္ျပီး ေၾကာ္လိုက္မယ္ေနာ္။
၄။ ဝက္အူေခ်ာင္းေလးေတြ က်က္လုျပီးဆိုတာနဲ႕ (အၾကာၾကီးေၾကာ္ေနရင္ မာသြားမွာဆိုးလို႕) လွီးထားတဲ့ ငရုတ္ပြကို ထည့္လိုက္ပါေနာ္။
၅။ ငရုတ္ပြေလးေတြ နူးအိစျပဳျပီးဆိုလွ်င္ ျပဳတ္ထားျပီးသည့္ ကုလားပဲကို ထည့္ပါေတာ့မည္။
၆။
ၾကက္သားအရသာ ခေနာတံုး(သို႕) အမႈန္႕ ကို ထည့္ ၊ျပီး ဝိုင္ျဖဴကို
ထည့္ရပါမည္။ ဝိုင္မထည့္သူမ်ားအေနျဖစ္ ဝိုင္ထည့္ရမည့္ အဆင့္ကို
ေက်ာ္သြားနိုင္ပါျပီ။
ဝိုင္အနံ႕စိမ္းမ်ား ေသေအာင္ ေခတၱမ်ား ပြက္ပြက္ဆူေစလိုက္ပါ။
ထို႕ေနာက္တြင္ေတာ့ မီးဖိုေပၚမွ အိုးကိုဖယ္ရွားနိုင္ျပီ စားသံုးရန္ အသင့္ ျဖစ္ေနပါျပီ။
ရသာရွိ ဟင္းလ်ာသစ္တစ္မယ္ကို သံုုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္
0 comments:
Post a Comment
စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္