ျပည္ပေရာက္သူေတြအဖို႕ေတာ့ ၾကက္ဥဆိုသည္မွာ အခ်စ္ဆံုးလက္တြဲေဖာ္ၾကီး။ ခ်က္ျပဳတ္ရသည္မွာ လြယ္ကူ၍လည္းေကာင္း၊အခ်ိန္သက္သာ၍လည္းေကာင္း ၊ေစ်းသက္သာ၍ေသာ္လည္းေကာင္ မရွိမျဖစ္ အေကာင္းဆံုးအေဖာ္မြန္ပါပဲ။ ေမကေတာ့ ၾကက္ဥၾကိဳက္လြန္း၍ ေန႕စဥ္နွင့္အမွ် စားသံုးသူျဖစ္ပါတယ္။ ဟီး း း း
အမ်ားဆံုး စားျဖစ္သည့္ နည္းကေတာ့ ၾကက္ဥႏွင့္မားမား ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ေပါ့။ ျပည္ပမွာက ဘဲဥရွားပါသည္။ ၾကက္ဥကိုသာ အမ်ားဆံုး စားသံုးေနရေသာေၾကာင့္ ၾကက္ဥဟုသာ ေခၚေဝၚသံုးစြဲသြားပါမည္။
ၾကက္ဥကို ေန႕စဥ္ႏွင့္အမွ် နည္းမ်ိဳးစံုခ်က္စားထားသမွ် ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္ဥပဲဆီေပါင္းေလးကို သူငယ္ခ်င္းတို႕ေတြလဲ ခ်က္ရေအာင္ မွ်ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။ အလြယ္ဆံုး ဟင္းခ်က္နည္းေတြကို ေရးေပးပါ မမေမဟု ေတာင္းဆိုတတ္သူမ်ားအတြက္ အလြယ့္တကာ အလြယ္ဆံုး ခ်က္နည္းေလးပါပဲရွင္။
ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ဥ (၅)လံုး
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၂)လံုး
၃။ၾကက္သြန္နီဥၾကီး (၂)ဥ
၄။ငရုတ္သီးစိမ္း (၁၀)ေတာင့္ခန္႕
၅။ပဲငံျပာရည္အေနာက္(သို႕)ပဲဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁)ဇြန္း
၆။ခရုဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁)ဇြန္း (မၾကိဳက္လွ်င္ မထည့္ပါႏွင့္)
၇။သၾကား ေကာ္ဖီဇြန္း (၁)ဇြန္း
၅။ဂ်င္း အနည္းငယ္
၆။ဆားအနည္းငယ္
၇။ဆီအနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ၾကက္ဥကို ေရွးဦးစြာ ျပဳတ္ထားလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥက်က္သြားေသာအခါ အခြံမာမ်ား ခြာထားကာ ဓားျဖင့္ မႊန္းထားႏွင့္ပါ။
ၾကက္ဥကို ထိုအတိုင္း ခ်က္လွ်င္လည္းရပါသည္။ ေမကေတာ့ ဆီးအိုးကပ္ေလးနဲ႕ ျပန္လိမ့္ျပီး ေၾကာ္ထားတယ္။ ရနံ႕ေလး ပိုမိုသင္းပ်ံ႕ျပီး ၾကက္ဥေလးလဲ အေၾကာမာေအာင္လို႕ပါ။
၂။ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ပံုတြင္ျပထားသည့္အတိုင္း အကြင္းလိုက္လွီးထားေပးပါ။
၃။မီးဖိုေပၚဒယ္အိုးတင္၊ဒယ္အိုးေပၚတြင္ဆီထည့္ (ဆီအမ်ားၾကီး သံုးရန္မလိုပါ) ၊ ဆီပူလာလွ်င္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ႏွင့္ ဂ်င္းကိုေၾကာ္လိုက္ပါ။
၄။ၾကက္သြန္နီမ်ား ေပ်ာ့ေပ်ာင္းကာ က်က္ေလာက္ျပီးဆိုပါက ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ ၊ ၾကက္ဥထည့္ ၊ စတူေရာထားေသာ ခရုဆီ၊ပဲဆီ ၊သၾကား၊ဆားအနည္းငယ္ တို႕ကို ထည့္ကာ သမေအာင္ေမႊေပးလိုက္ပါ။
၅။ ရသာမ်ားအားလံုး သမမွ်တျပီးဆိုလွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးကို ထည့္ျပီး ေမႊကာ မီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ရွားနိုင္ပါျပီ။
ၾကက္ဥျပဳတ္ထားျပီးလွ်င္ ခ်က္ရသည့္အခ်ိန္မွာ ေခတၱမွ်သာ ျဖစ္၍ အခ်ိန္ကုန္သက္သာကာ အလွ်င္စလိုခ်က္ျပဳတ္ရသူမ်ားအတြက္ အထူးသင့္ေလ်ာ္ပါသည္။ ၾကက္ဥကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ထမင္းအိုးထဲ ထည့္ထားျပီးခ်က္လွ်င္ ထမင္းႏွင့္ဟင္း တျပိဳင္ထဲ က်က္နိုင္သည့္ အေနအထားျဖစ္သည္။
ေမ ခ်က္ထားသည့္ ၾကက္ဥပဲဆီေပါင္းကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါသည္ရွင္။
..... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္
No comments:
Post a Comment
စာေပႏွစ္သက္သူမ်ား လြတ္လပ္စြာ ကြဲလြဲပိုင္ခြင့္ ရွိပါသည္